Extra genieten van een goed potje Call of Duty, FIFA, Grand Theft Auto, Mario Kart of welke andere game dan ook? Met een goede gaming-setup speel je fijner, beter en kun je het langer volhouden. Niet alleen een goede console en een goed scherm zijn belangrijk, ook een echt gamebureau, een goede stoel, de juiste hardware én de juiste software zijn van belang voor de perfecte game-ervaring. Alleen wanneer de omgeving écht op orde is, kun jij je beste prestaties laten zien. Waar je aan moet denken bij het maximaliseren van jouw game-experience, lees je in het volgende artikel.

Zorg dat je lekker zit

Voor veel mensen met een gameconsole is een bankstel dé plek waar gespeeld wordt. Wie in FIFA tegen een vriend achter komt te staan, zit al snel met zijn rug voorovergebogen op het puntje van de bank. Voor de incidentele gamer is een bankstel of een bureaustoel voldoende. Wie zijn game- ervaring wil verbeteren, doet er goed aan betere materialen te kopen: speciale gamebureaus zijn vaak op hoogte verstelbaar (handig als je een paar uur wilt gamen), en zijn smooth zodat jouw lasermuis zonder haperingen over het scherm vliegt. Een goede bureaustoel of gamestoel is ook onmisbaar om in de juiste houding maximaal te presteren.

Jouw prestaties en die van je PC

Wanneer je de juiste stoel hebt, een goed gamebureau en je gameroom helemaal naar jouw smaak is ingericht, ben je er nog niet. Het belangrijkste voor een goede game-experience is natuurlijk een soepel draaiende game, het liefst in een hoge resolutie. Wie zijn ervaring wil maximaliseren, en een beetje handig is met computers, kan overwegen zelf een pc te bouwen. Zo heb je het budget in de hand en kan je de PC naar eigen smaak samenstellen. Een goede behuizing, een watercooler, SSD Geheugen: het zijn allemaal zaken die bijdragen aan het maximaliseren van jouw game-ervaring. Zorg daarbij ook voor de juiste monitor: niet te klein, maar ook zeker niet te groot. Jouw game-experience kan niet meer stuk.