Haarwerken van echt haar versus synthetisch haar, een onderwerp waar veel mensen vragen over hebben. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten haarwerken? En welke is beter? In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van zowel echt haar als synthetisch haar.

Echt haar

Een haarwerk van echt haar wordt ook wel een pruik genoemd. Het is gemaakt van menselijk haar en wordt vaak gebruikt door mensen die door ziekte of andere redenen hun eigen haar zijn verloren. Het grote voordeel van echt haar is dat het er heel natuurlijk uitziet en aanvoelt. Het kan geknipt, gestyled en gekleurd worden, net als je eigen haar. Hierdoor is het mogelijk om een haarwerk op maat te laten maken, zodat het perfect bij jouw gezicht en stijl past. Bij Haarhuis Hammer hebben ze een ruim assortiment aan haarwerken van echt haar, waardoor er voor iedereen wel een geschikt haarwerk te vinden is.

Synthetisch haar

Synthetisch haar is gemaakt van kunststof vezels en wordt steeds populairder als alternatief voor echt haar. Het grote voordeel van synthetisch haar is dat het veel goedkoper is dan echt haar. Daarnaast is het ook makkelijker in onderhoud, omdat het niet gevoelig is voor weersinvloeden en niet hoeft te worden gestyled. Ook behoudt synthetisch haar zijn vorm en kleur, waardoor het haarwerk er altijd hetzelfde uitziet. Bij Haarhuis Hammer hebben ze ook een ruim assortiment aan synthetische haarwerken, waardoor er voor ieder budget wel een geschikt haarwerk te vinden is.

Hoe kies je het juiste haarwerk?

De keuze tussen echt haar en synthetisch haar is persoonlijk en hangt af van verschillende factoren, zoals budget, gewenste stijl en onderhoud. Het is belangrijk om goed te kijken naar wat voor jou het belangrijkst is en welk haarwerk het beste bij jou past. Bij Haarhuis Hammer kunnen ze je hierbij helpen en adviseren ze je graag over de verschillende mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je het juiste haarwerk kiest dat bij jou past.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat jij je prettig voelt met je haarwerk en dat het er natuurlijk uitziet. Of je nu kiest voor echt haar of synthetisch haar, bij Haarhuis Hammer ben je verzekerd van een haarwerk op maat dat perfect bij jou past. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie en laat je adviseren door de experts op het gebied van haarwerken en voor haar op maat.