Het vinden van de ideale laptop kan een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn immers talloze soorten laptops verkrijgbaar. Om de juiste laptop te kunnen kiezen, zul jij vooraf moeten bepalen welke eigenschappen jij wenst. Heb jij liever een grotere laptop, zodat jouw handelingen goed te zien zijn? Of ga jij liever voor een kleinere laptop die gemakkelijk mee te nemen is? Streef jij voornamelijk naar een laptop met een hoge resolutie of kies jij liever voor een laptop met een hoge snelheid? Het is verstandig om, voorafgaand aan de zoektocht naar de ideale laptop, een antwoord te vinden op diverse vragen.

Zodra jij voor ogen hebt welke laptop jij wenst, wordt het tijd om op zoek te gaan naar de laptop met jouw gewenste eigenschappen. Het is echter mogelijk dat er geen laptop bestaat met al jouw gewenste eigenschappen. In dat geval is jouw eigen laptop samenstellen een goed alternatief om alsnog de ideale laptop te ontvangen. Ben jij benieuwd hoe het samenstellen van een laptop in zijn werking gaat? Lees snel verder.

Stap 1: Laptop kiezen

Eerst zul jij uiteraard moeten bepalen welk soort laptop jij wilt. Je krijgt een overzicht van laptops met diverse serienummers. Hierbij staan ook de prijzen aangegeven. Dit zal de minimale prijs zijn. De prijs zal beïnvloed worden bij iedere toevoeging.

Stap 2: Werkgeheugen, SSD, Besturingssysteem

Vervolgens zul je enkele belangrijke eigenschappen bepalen: het werkgeheugen, de SSD en het besturingssysteem van de laptop. Je krijgt hierbij de keuze uit diverse soorten. Ook hierbij zullen de prijzen aangegeven zijn. Bij enkele opties, bijvoorbeeld 4 GB aan werkgeheugen en 250 GB aan SSD, zal de prijs €0 zijn.

Stap 3: Extra eigenschappen

Het is ook mogelijk om bepaalde accessoires bij te bestellen. Zo kun je een extra adapter (met aansluitkabel) en accu (48WH) aanvragen.

Stap 4: Personaliseren

Om jouw laptop te personaliseren, kun je de toetsenbordindeling aanpassen. De standaard laptop zal voorzien zijn van een Qwertytoetsenbord. Indien jij liever een andere samenstelling hebt, is deze optie erg prettig. Zo kun je onder meer kiezen voor de Belgische variant AZERTY of de Zwitserse variant QWERTZ. Het aanpassen van het toetsenbord is zeer goedkoop. De meeste opties zijn gratis. Bij bijzondere samenstellingen zal er €5 euro bij het totaalbedrag opgeteld worden.

Verder kun je nog accessoires toevoegen, zoals een laptoptas, draadloze of bedrade muis en een dvd-brander.

Service

Indien jij voor laptop zelf samenstellen hebt gekozen, zul jij kunnen genieten van de service. Zo zal de assemblage en installatie bij de prijs inbegrepen zitten, zul je drie jaar garantie krijgen, zul je dertig dagen een gratis Dode-Pixel-Garantie en zullen alle reparaties onder de garantie binnen vijf werkdagen uitgevoerd worden, waarbij er geen verzendkosten betaald hoeven worden.