Dat klinkt logisch toch? Je zou denken dat inmiddels elk huishouden in Nederland goed en snel internet heeft. Helaas is dat nog niet overal zo. Woon jij in een buitengebied of op het plattenland? Dan hebben wij een paar handige tips op een rij gezet om je op weg te helpen naar snel en goed internet. 

 

Check je omgeving 

 

Een belangrijke eerste stap is om te kijken waar je eigenlijk woont. Hiermee bedoelen we niet dat je letterlijk je omgeving moet gaan verkennen, maar bepaal of je in een buitengebied woont. Voorbeelden hiervan zijn dorpen die verder van een stad afliggen of plekken rondom het plattenland. Vaak zijn dit gebieden waar het internet nog niet zo snel is dan bijvoorbeeld in de stad. Woon je dus in zo’n gebied grote kans dat er nog veel snelheid te behalen valt als het gaat om je internetverbinding. Met glasvezel buitengebied kan je ervoor zorgen dat je binnen enkele minuten snel en gemakkelijk je internetverbindingen kan upgraden. Voor bijna alle buitengebieden in Nederland zijn er opties. Zo heb je glasvezel Drenthe maar ook glasvezel Harderwijk. Voor iedereen zit er dus wel wat bij, ook als je wat verder weg woont. 

 

Ga voor glasvezel

 

We raden je sterk aan om voor glasvezel internet te gaan. Glasvezel is namelijk de snelste manier om je internet naar je woning of bedrijf te krijgen. Het bestaat uit vezels die zo dun zijn dat je het bijna niet ziet. Bijna net zo dun als je haar. Via deze vezel kan met de snelheid van het licht verschillende soorten databestandjes worden verstuurd, waaronder dus internet. Hierdoor komt je internetverbinding dus supersnel je woning binnen, wat uiteindelijk resulteert in snel internet voor al je apparaten. Het is ook mogelijk om je internet via een kabel aan te leggen, alleen dat is helaas niet zo snel als glasvezel. 

 

Zoek een geschikte provider

 

Als je hebt onderzocht waar je woont en of je internet nog wat sneller kan dan is het tijd om te zoeken naar goede partij die dit voor elkaar kan krijgen. Voor wie je ook kiest, zorg altijd dat je van tevoren goed weet waar je naar opzoek bent. Is dit glasvezel buitenaf of juist glasvezel internet voor in een stad. Waar je ook woont, voor alles is een mogelijkheid. Snel internet moet voor iedereen toegankelijk zijn. Kijk is bij Solcon wat de mogelijkheden voor jouw woning zijn.